Ransbil funnet

En hvit Fiat Duplo varebil med kjennemerket RK 41108, som var etterlyst etter ransforsøket i Sandnes og ranet i Stavanger, er funnet. Det mistenkes at ranet i Sandnes, der en eller flere vektere ble truet med våpen, kan ha vært en avledningsmanøver til Stavanger-ranet.

Publisert

Politiet ønsker imidlertid likevel kontakt med personer som har sett denne bilen i tiden før de to ranshendelsene. Varebilen, som ble funnet i området ved Krossberg i Stavanger ved 13-30-tiden, var påsatt stjålne kjennemerker

Det var klokka 10.36 det ble meldt om ran i SR-bank på Domkirkeplassen i Stavanger. Samtidig jobbet en stor væpnet politistyrke med etterforskningen av et ransforsøk ved Sandnes sparebank i Sandnes tidligere på dagen. Der ble minst en vekter truet med våpen av en eller flere maskerte personer.

Politiet meldte klokka 10.25 om at ingen personer ble skadet i forbindelse med truslene i Sandnes, og at mistenkte der ikke fikk med seg noe utbytte.

- Jeg så verditransporten komme, og til å begynne med var alt helt normalt, men plutselig oppdaget jeg at begge vekterne sto helt stive inntil bilen. En svartkledd person gikk først inn i banken, men kom raskt tilbake og gikk inn i bagasjerommet på vekternes bil. Da trakk vekterne seg bort, forteller et vitne til Stavanger Aftenblad.

To personer ble pågrepet i Sandnes sentrum kort tid etterpå. Politiet er foreløpig usikre på hva slags rolle disse to eventuelt har hatt i ransforsøket av verditransporten og planleggingen av det påfølgende ranet i Stavanger. Men det utelukkes ikke at situasjonen som oppsto i Sandnes var en ren avledningsmanøver til det påfølgende ranet i Stavanger.

Gjerningspersonen i Stavanger beskrives som identisk med en av dem som forsøkte seg i Sandnes. Politiet hadde onsdag ettermiddag ikke gått ut med hvor stort beløp raneren i Stavanger fikk med seg.

Raneren skal ha hatt på seg en svart motorsykkeldress og en svart hjelm. Vedkommende beskrives som cirka 30 år, lys i huden og med kraftig ansikt. Han skal ifølge politiet ha kort, blondt hår.

Det er opplyst fra politiet at han trolig var utstyrt med en pistol påmontert lyddemper.

Powered by Labrador CMS