Etterlyser håndholdte fingeravtrykk-avlesere

Nasjonalt ID-senter støtter Høyre-politiker Michael Tetzschner i at politiet snarest må utstyres med håndholdte mobile fingeravtrykks-lesere.

Publisert

Det er VG som skriver dette rundt stortingspolitikerens kamp mot innreisekriminalitet. Han skisserer at kollektivknutepunktet Oslo sentralstasjon kan være et egnet sted for å bruke den nye leseren. Tetzschner er blant annet opptatt av de spesielle utfordringene som ligger til en storby og hovedstad.

– Det er her vi finner landets alvorligste kriminalitet. Oslo S er første stoppested for mange som kommer til landet utelukkende for å drive kriminalitet. Der man tidligere hadde grensekontroll ved Svinesund, forsøker Oslo-politiet å ha et visst overblikk med de tusener av tilreisende som daglig ankommer jernbanestasjonen, sier Michael Tetzschner.

Den mobile fingeravtrykksleseren kan brukes over alt, og kan dermed også konstatere identiteten til alle som er registrert med fingeravtrykk. Det hevdes at dette vil frigjøre både tid og ressurser. Dansk politi har allerede tatt utstyret i bruk.

– Ved å knytte identiteten til biometri, vil det være tilstrekkelig å ta opp fingeravtrykket i kontrollen, og deretter søke opp mot et system. Det samme gjelder dersom man kunne benytte ansiktsgjenkjenning for verifisering og identifisering, sier Arne Isak Tveitan til VG.

Her kan du lese mer om hva Tveitan, som er leder for Nasjonalt ID-senter, sier om falsk identitet til VG.

"
Powered by Labrador CMS