- Tyvene slippes altfor ofte ut igjen med en gang

– Vi leverer vår vare til politiet, men så klarer ikke politiet alltid å foredle den. Tyvene blir altfor ofte sluppet ut igjen med en gang, sier Steinar Vadla Risa.

Publisert

Det er i en større reportasje hos NRK at Steinar Vadla Risa, som driver Vadla Trygghetsbyrå, uttaler seg.

– Når vi har tatt en tyv, må vi altfor ofte vente i flere timer før politiet kommer. Når de først kommer, tar politiet kanskje opp personalia, men slipper tyvene altfor ofte raskt ut på gaten igjen, sier Risa til NRK.

Han sier at det hjelper lite med politi i gatene så lenge konsekvensene av tyverier er fraværende.

– Altfor mange får gå, og de vet dermed at de kan reise til Oslo og stjele uten å risikere særlige straffereaksjoner. Tyvene har ingen ting å tape, og kan leve med den risikoen, sier han.

Risa får støtte fra Oslo Handelsstands Forening.

– Ofte kan det ta en time før politiet kommer til butikken etter at man har ringt. Da blir det demotiverende å be dem om hjelp. Vi sliter med å få butikkene til å anmelde, noe som fører til at tyveriene ikke kommer inn i politiets statistikk. Det er bekymringsfullt, sier direktør Gunnar Larssen til NRK.

Aktuell Sikkerhet skrev nylig i papirutgaven at verdien på varer som stjeles i Oslo i juli dobles sammenlignet med i juni. Det oppfordres derfor fra Securitas om at også sommervikarene involveres i sikkerhetskulturen.

Skan-kontrolls statistikk fra tidligere i år, viser at tyveri og nasking har økt med 34 prosent.

Les Aktuell Sikkerhets reportasje der Oslo-politiet erkjenner at de er helt avhengig av vekterne.

Her kan du lese NRK-reportasjen, som blant annet gir svar på hvorfor politiet mener de ikke kan pågripe mange av butikktyvene.

"
Powered by Labrador CMS