Galleri1

Vektere varslet brann - politiet slo drapsalarm

De tre Securitas-vekterne som varslet dødsbrannen på restaurant Mama Afrika tirsdag morgen, er undersøkt på legevakta og ivaretatt i henhold til selskapets oppfølgingsrutiner. Kolleger av dem har gjennom formiddagen sikret åstedet - hvor politiet mener det kan ha skjedd et drap før brannen oppsto. Sikkerhetsbransjen bistår også med gjennomgang av bilder fra en rekke overvåkingskameraer.

Publisert

Securitas bistår politiet på stedet for vektere i natt meldte fra om brann. (Foto: Even Rise)

Sikkerhetsbransjen spiller med andre ord en sentral rolle i arbeidet som utviklet seg til bli en intens drapsetterforskning kort tid etter branntilløpet. Restauranten ligger i Galleri Oslo, kvartalet som blant annet huser hovedstadens bussterminal.

Under en pressekonferanse i formiddag bekreftet Oslo-politiet at det var vektere som meldte fra om brannen til brannvesenet. Videre ble politiet varslet. Det er Securitas som har vaktholdet i området.

Aktuell Sikkerhet har fått bekreftet fra brannvesenet at brannen ble varslet til dem fra en mobiltelefon, og at det aldri gikk noen alarm direkte til dem. Sprinkleranlegget på stedet ble utløst, og forhindret ytterligere skader. Vekterne var fysisk på brannstedet da de ringte brannvesenet.

- Tre vektere var på stedet. De ble raskt fulgt opp i form av undersøkelser på legevakta og følges for øvrig opp gjennom vår kollegastøtteordning, sier markeds- og kommunikasjonssjef Jarle Ramskjær i Securitas.

Etterforskerne lette blant annet etter spor av brennbar væske i dag. Det er mistanke om at dødsbrannen ble påsatt. (Foto: Even Rise)

Det er mistanke om at brannen er påtent, og at formålet kan ha vært å skjule et drap. Politiet har grunn til å tro at kvinnen som ble funnet død inne i restaranten er drept. Dette skyldes blant annet skader hun er påført. En foreløpig obduksjonsrapport som kom politiet i hende tirsdag ettermiddag, bekrefter at kvinnen er drept.

I tillegg til den døde kvinnen befant det seg en mann på åstedet. Han har livstruende brannskader og er kjørt til sykehus for behandling.

Utover dagen i dag bistår flere sikkerhetsselskaper politiet i gjennomgangen av en betydelig mengde overvåkingsmateriale fra området.

Powered by Labrador CMS