IMG_7275

Vektere passet butikken mens politiet jaktet ranere

Etter urmakerranet i Haugesund i formiddag, brukte politiet vektere til å sikre åstedet mens de selv prioriterte jakten på de væpnede ranerne. Takket være områdekontrollen i byen, ble politiet varslet svært raskt.

Publisert

Securitasvektere var til uvurderlig hjelp for politiet i Haugesund i formiddag. Mens politiet tok opp jakten på de væpnede ranerne, sikret vekterne åstedet. (Illustrasjonsfoto: Even Rise)

Det var tre personer som lørdag formiddag ranet en urmaker i Haugesund. De truet med våpen, men politiet opplyser at det ikke skal ha blitt løsnet skudd. Ifølge Haugesunds Avis fikk de med seg en større mengde klokker fra forretningen hvor det føres flere eksklusive merker.

Etter det Aktuell Sikkerhet erfarer var betjeningen i urmakerforretningen plassert slik at det ikke umiddelbart lot seg gjøre å utløse alarmen.

Takket være forretningsdrivende i nærheten som oppfattet hva som foregikk, og som er tilsluttet Securitas sin områdekontroll, ble det alarmert til vekterne. Umiddelbart etterpå ble politiet varslet. Kort tid etter at de ankom, overlot de vaktholdet og sikringen av åstedet til vekterne, for selv å kunne prioritere jakten på ranerne.

Norges Urmakerforbund har i økende grad satset på sikkerhet de siste årene. Resultatene har ikke latt vente på seg, og i fjor var antallet urmaker-ran redusert til 2006-nivå med sine to ran.

I vår understreket seniorrådgiver Arne Røed Simonsen i Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) overfor Aktuell Sikkerhet at urmaker- og gullsmedforretninger er attraktive mål for kriminelle.

– Dette fremgår av Kripos sin trusselvurdering, sier han.

(Illustrasjonsfoto: Even Rise)

Tidlig i februar i år var det en storstilt politiaksjon i Stavanger og Sandnes, der blant annet beredskapstroppen deltok. Politiet hadde da fått signaler om at et mulig gullsmed- og urmaker-ran var på gang. De begrunnet aksjonen med behov for å forebygge og skape trygghet. Det skjedde aldri noe ran denne dagen.

Her kan du lese hele reportasjen i Aktuell Sikkerhet om urmakernes arbeid mot kriminelle krefter som sto på trykk i papirutgaven tidligere i vår.

"
Powered by Labrador CMS