Vektere inntar Nygårdsparken

Da Bergen kommune ønsket vakthold i den belastede Nygårdsparken, leverte både Nokas, Skan-kontroll og Securitas tilbud. Nå er det avgjort hvem som får jobben.

Publisert

– Dette inngår i en satsning for å gjøre parken tilgjengelig og trygg for alle, sier byråd Lisbeth Iversen i en pressemelding.

Nygårdsparken er et belastet område i Bergen. Åpenlys omsetning og bruk av narkotika har gjennom flere år vært en betydelig utfordring.

– Vi har i en tiltaksplan mot åpne russcener blant annet pekt på behovet for mer tilstedeværende politi. Dette har vi enda ikke klart å få til, og derfor gjør vi denne avtalen med et vaktselskap, sier Iversen.

Det er Skan-kontroll som har fått jobben, og i avtalen med dem er det blant annet poengtert at vekterne skal være synlige, tilstedeværende og behjelpelige i alle situasjoner. Dette inngikk i en rekke grunnleggende minimumskrav som alle måtte ha i orden for å bli med videre i vurderingen.

– Anbudskonkurransen vektet kun på pris, sier spesialrådgiver Ole Rasmussen ved innkjøpsavdelingen i Bergen kommune.

Oppdraget Skan-kontroll vant, varer fra 27. mai og ut september. Vekterne skal være der åtte timer i døgnet.

Kommunen vil ikke oppgi hvor mye lavere tilbudet fra Skan-kontroll var sammenlignet med de andre. Det er heller ikke offentlig hvem av Securitas og Nokas som kom på henholdsvis andre- og tredjeplass.

Etter det Aktuell Sikkerhet erfarer, var det imidlertid små forskjeller i pristilbudene fra de tre aktørene.

- Skan-kontroll er beæret over å ha blitt tildelt et så vanskelig og utfordrende oppdrag. Vi får allerede positive tilbakemeldinger fra publikum som nå finner det trygt å bruke parken. De sier til oss at dette er noe de ikke har følt tidligere. Vi gleder oss til å bidra med å gjøre byens største park enda tryggere og mer tilgjengelig for byens borgere, sier markedsdirektør Tommy Sæle.

Powered by Labrador CMS