IMG_2927

- Vekternes rolle er blitt viktigere

– Det fascinerer meg hvor fleksible vekterne er for de oppgavene vi trenger å få gjort. Det sier sikkerhetssjef Tond Kjølstad som har 1100 passeringer inn og ut fra anlegget sitt hver eneste dag.

Publisert

Sikkerhetssjef Trond Kjølstad i Schenker. (Foto: Even Rise)

– Vekterne er viktige for aktiviteten her på terminalen. De ivaretar sikkerheten og de utfører serviceoppdrag som ikke krever fagkompetanse innen logistikk, sier sikkerhetssjef Trond Kjølstad i Schenker.

Han refereres på Securitas sine nettsider, selskapet som har levert sikkerhetsløsninger til Schenker på Alnabruterminalen i Oslo siden 2005.

– Det fascinerer meg hvor fleksible vekterne og Securitas er for de oppgavene vi trenger å få gjort, sier han.

Vekter Coenraad Noorloos sjekker Trond Kjølstads legitimasjon. (Arkivfoto: Even Rise)

Schenker anser angrep mot gods på biler langs veien som sin største trussel. Samtidig utsettes de også for vinningskriminalitet mot bygninger og materiell. Hvert eneste år er 11 millioner kolli innom terminalen på Alnabru.

– Derfor er det viktig med god adgangskontroll, og at vekterne sørger for oppfølging, kontroll og dokumentasjon av det tekniske sikkerhetssystemet, sier Kjølstad.

Som Aktuell Sikkerhet tidligere har skrevet, er terminalen på Alnabru underlagt sertifiseringsordningen TAPA FSR. De ble godkjent ut fra denne sikkerhetsstandarden i 2009, og samtlige land i Europa er pålagt å ha minst en terminal med denne standarden.

– Det stilles strengere krav enn før, noe som medfører at vekternes rolle er blitt enda viktigere. Securitas har vist seg å være innovative og løsningsorienterte. Dessuten har de en stabilitet i vekterkorpset jeg ikke har opplevd maken til. Jeg vet ikke hva Securitas gjør riktig, men noe er det siden selskapet har så lojale ansatte med høy arbeidsmoral, sier Kjølstad til selskapets nettsider.

Powered by Labrador CMS