Nokas kjøper selskap med 120 ansatte

Nokas kjøper et sikkerhetsfirma med 120 ansatte og en omsetnig på cirka 40 millioner kroner. Virksomheten driver i hovedsak med vektertjenester. Dermed har Nokas gjennomført sitt oppkjøp nummer 63.

Publisert

Når Nokas nok en gang gjennomfører et oppkjøp i sikkerhetsbransjen, er det Nokas Bevakning AB som denne gangen handler. Selskapet de kjøper er svenske Inspira Bevakning.

Dermed styrker gründerbedriften sin posisjon ytterligere i Sverige.

Inspira Bevakning har eksistert siden 1984, tre år før Vakt Service - dagens Nokas - ble etablert. De leverer først og fremst vaktholdstjenester i Stockholmsområdet.

– Oppkjøpet av Inspira Bevakning vil bidra til en total omsetning på cirka 750 millioner kroner for Nokas i Sverige. Vi har også flere oppkjøp utenfor Norge på agendaen, sier konserndirektør Pål Wang i Nokas.

Inspira-konsernet vil fortsatt fokusere på tilvekst innen renhold og arbeidsplasservice, både regionalt og nasjonalt. Sikkerhetstjenester vil heretter tilbys innenfor rammen for Inspiras samordnede serviceløsninger med Nokas som partner.

Nokas er Nordens største totalleverandør av sikkerhet, og den tredje største aktøren. De har virksomhet både i Norge, Sverige og Danmark. Nå teller de 3200 ansatte og har over 130 000 kunder. Totalomsetningen er på over 2,3 milliarder norske kroner. I begrepet total sikkerhetsleverandør inkluderer de alarmsentral, vakthold, tekniske løsninger og Cash Handling i alle tre landene.

Johan Räikönen som er tidligere forretningsområdesjef vil bli VD i Inspira Bevakning AB.

Nokas Bevakning AB har vært i Nokas-konsernets eierskap siden 2011. Selskapet har dreet i Göteborgsdistriktet siden 1979, og har cirka 200 ansatte som til sammen omsetter for 60 millioner kroner.

Oppkjøpet av Inspira er det første strategiske kjøpet for å styrke Nokas Bevakning i det svenske vaktvirksomhetsmarkedet for å bli en totalleverandør av sikkerhet i hele landet.

Powered by Labrador CMS