Nokas verditransport

Løsnet skudd under verditransport-ran

Tidlig søndag ettermiddag slo væpnede ranere til mot en pengetransport fra Nokas. Det ble løsnet flere skudd, men ingen skal ha blitt skadet. Ranerne forsvant fra stedet på motorsykkel.

Publisert

Sikkerhetssjef Johan Peterson i Nokas. (Foto: Even Rise)

Det var utenfor Swedbanks lokaler i Storgatan i Södertelje i Sverige at ransforsøket skjedde. Aftonbladet skriver at det ble løsnet minst fire skudd, og flere vitner som satt på en uteservering like ved flyktet i panikk til alle kanter.

Store politistyrker leter etter ranerne utover ettermiddagen. Et vitne sier til avisen at en verditransport ankom banken like før skuddene falt.

– Jeg satt og drakk kaffe, og hørte det sa pang, pang, pang. Folk løp til høyre og venstre. Da jeg tittet ut, så jeg to menn med hjelmer og gule masker forsvinne fra stedet, sier et en mann til Aftonbladet.

Det er forklart at den ene gjerningsmannen skal ha skutt i stykker et glass i døra til banken, og etterpå forsøkt å sparke seg inn. I tillegg til pistoler som trolig var utstyrt med lyddempere, skal ranerne også ha vært væpnet med øks.

Det er ifølge avisen kommet frem opplysninger om at mannen som var inne i banken tok med seg to verditransportkofferter ut igjen. Disse skal imidlertid ha blitt liggende igjen utenfor banken da ranerne forsvant.

– Min oppfatning er at gjerningsmennene ikke fikk med seg noe, sier sikkerhetssjef Johan Peterson i Nokas til Aftonbladet.

Les mer om ranet og etterforskningen, og se film der ranerne stikker avgårde på motorsykkel, i Aftonbladet.

Her kan du lese hva Expressen skriver om ranet.

"
Powered by Labrador CMS