Frykter hackerbølge mot mobiltelefoner

Finanstilsynet er redd for at hackerangrep mot mobiltelefoner vil øke betydelig, og er ekstra bekymret fordi ekspertene foreløpig har liten kunnskap om hvordan slike angrep foregår.

Publisert

Det er Dagbladet som skriver om Finanstilsynets bekymring.

– Man ser allerede i dag en forflytning fra PC til mobil- og smarttelefoner blant brukerne. Og med denne forflytningen vil de kriminelle følge etter. Finanssektoren må forberede seg på at også denne typen distribusjonskanal vil bli angrepet når bruksvolumet øker. Det er derfor viktig å ha en tett oppfølging av utviklingen av kriminalitet også her. Dette blir på en måte et kappløp, sier seksjonssjef i Finanstilsynet, Frank Robert Berg til avisen.

Berg poengterer at det er mye kunnskap om angrep mot PC’er, blant annet at de kriminelle infiserer maskinene med trojanere og dermed sikrer seg mulighet til å overvåke – og dermed gå mellom PC’en og for eksempel banken.

– Vi tror ikke at løsningene på smarttelefoner er mindre sårbare enn de på PC. Analyse av risiko og oppfølging av utviklingen blir viktig. Bankene må prioritere arbeidet med å sikre løsningene og fine frem til effektive tiltak, sier han til Dagbladet.

Les mer om Bergs urovekkende uttalelser i Dagbladet.

Her kan du lese Finanstilsynets advarsler mot hackerangrep mot mobiltelefoner.

"
Powered by Labrador CMS