EgilJansen-MagnusMellin

Satser på jernbane

Infratek har ansatt Egil Jansen for å lede satsingen i det norske jernbanemarkedet. Selskapet håper å dra stor nytte av hans lange fartstid i jernbanesegmentet.

Publisert

Egil Jansen og Magnus Mellin ser frem til jernbanesatsingen. (Foto: Privat)

Infratek har ekspandert kraftig innen jernbanesegmentet i Sverige, og tar nå steget inn i det norske markedet. Jansen er gründeren bak Rail Inspection AS, og har 29 års erfaring fra Jernbaneverket. Siden 2007 har han jobbet for eksterne jernbaneentreprenører.

– Jernbane er et viktig satsingsområde for Infratek. Vi har vokst fra 35 til 110 ansatte innen dette fagfeltet siste år. Målet var å komme inn i Norge fra 2014. Derfor er det svært positivt at vi allerede er på plass. Vi vil få raskere og bedre innsikt i det norske markedet med de dyktige ressurspersonene vi nå har fått på laget, sier divisjonssjef for jernbanesystemer, Magnus Mellin.

Egil Jansen synes det er interessant å bli en del av et stort fagmiljø med samarbeid mellom Norge og Sverige. Det skal også ansettes ytterligere fire personer fra Rail Inspection AS, som skal bygge opp jernbaneavdelingen i Norge. Lokaliseringen av denne avdelingen blir i Halden.

– Jeg ser store utviklingsmuligheter i et marked som er i ferd med å åpne seg opp. Flere oppgaver skal settes ut fra Jernbaneverket, og det er mange prosjekter på gang fremover. Når det gjelder markedet for drift og vedlikehold i Norge, er dette fortsatt lukket. Men vi har tro på at det på lengre sikt også finnes muligheter her, sier Jansen.

Noe av det han og Rail Inspection har kompetanse på, er ultralyd på skinner og sveis og testing av stål. De leverer også sikkerhetsfunksjoner som sikkerhetsvakt, leder for el-sikkerhet og fagansvarlig for spor.

Powered by Labrador CMS