Hydro og Yara selger til Nokas

Nokas kjøper ut Hydro og Yara fra Vakt Service Industriselskap AS. Det nå heleide Nokas-selskapet, som har 29 ansatte, består av én industriell beredskapsstyrke, som blant annet driver brann- og oljevern.

Publisert

Helt siden 1957 har Vakt Service Industriberedskap, på folkemunne "Beredskapen", vært etablert som ett industrivern på Herøya. Først som en egen avdeling i Norsk Hydro, deretter som eget selskap siden 2005 heleid av Yara og Grenland Industriutvikling (Hydro).

Nokas kjøpte en tredel av "Beredskapen" i 2007. Da het Nokas fortsatt Vakt Service, noe som forklarer at navnet den gang ble endret til Vakt Service Industriberedskap. Resten av selskapet ble på hendene til Hydro og Yara, med hver sin tredel.

Konernsjef Heine Wang er svært fornøyd med at Nokas nå har fått kjøpt andelene til Hydro og Yara. Navnet på det nye selskapet er Nokas Beredskap AS.

– Industriberedskapen på Herøya er meget spennende og vi har stor tro på utviklingen i Grenland. I tillegg har dette selskapet en betydelig kompetanse som er av stor interesse for olje- og gassatsningen i Norge. Fokus på sikkerhet og beredskap er viktig innenfor denne næringen, sier han.

I tillegg til den industrielle beredskapen, utfører selskapet adgangskontroll og døgnbemannet vaktsentral. De er samlokalisert med Porsgrunn brannvesen i Herøya Industripark.

Med sine 29 ansatte omsatte de i 2012 for 27 millioner kroner.

– Beredskapen får en stor og profesjonell eier som vil bidra til å utvikle selskapet videre. Vi ønsker Nokas – med sitt initiativ og sin energi – velkommen. Yara og Herøya Industripark er trygge på at selskapet også i fremtiden vil ivareta sikkerheten i industriparken på en god måte, sier lederne Per Knudsen og Thor Oscar Bolstad.

Ifølge en pressemelding er Herøya Industripark Norges ledende industripark med rundt 90 virksomheter og 2500 ansatte. Flere av bedriftene kommer inn under storulykkesforskriften, og beredskapen spiller en viktig rolle i å forebygge ulykker og begrense konsekvensene ved hendelser som truer mennesker, miljø og materielle verdier.

Daglig leder for Nokas Beredskap er Christian Valand.

Sikkerhetskonsernet Nokas er store i Norge, Sverige og Danmark. Etter etableringen i 1987 har gründerbedriften hatt betydelig vekst. Deres cirka 3500 ansatte omsetter i dag for cirka 2,4 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS