IMG_9676

– Lik oss på Facebook

Norsk Sikkerhetsforening har som mål å bli mer synlige for både ledere og andre i sikkerhetsfaget. I tillegg til profilering på egen nettside, har de i første omgang som mål å øke fra 245 til 500 ”likes” på Facebook.

Publisert

<p>Her er flere av deltakerne på årsmøtet i Norsk Sikkerhetsforening samlet i etterkant: Sverre Røed-Larsen (f.v.), Tormod Kaaløy, Randmod Omarhaug, Birgitte Andersson, André Thomsgård og Hans Kristian Sætrum. Bak fra venstre: Jon Aslaksby, Robert Jansson og Bjørn Kallestad. (Foto: Even Rise)
</p>

– Facebook er en av arenaene hvor vi nå formidler ulike nyheter.

Det sa president Randmod Omarhaug under årsmøtet i Norsk Sikkerhetsforening (Nosif) i dag, tirsdag.

Både foreningens egen hjemmeside og siden de har opprettet på Facebook, er arenaer hvor såvel medlemmene som allmennheten kan holde seg orientert om hva som skjer.

– Vi ønsker å profilere aktivitetene og det vi står for ut til alle som kan dra nytte av det. Vi vil nå delta mer aktivt og påvirke utviklingen av sikkerhet og trygghet i samfunnet. Omdømmet vårt som et sikkerhetsfaglig viktig nettverk og som arrangør av viktige sikkerhetsfaglige arrangementer skal styrkes, sier Omarhaug.

De som det kommende året skal være med ham i styret for å nå dette målet er:

Visepresident: Øyvind Halnes. Styremedlemmer: Para Paranthaman, Sverre Røed-Larsen, Janne Holtet Westbye, Karin Bjørgo Fagersand, André Thomsgård og Hans-Kristian Sætrum.

Nosif-styrets økonomiske utgangspunkt er svært godt, da de for siste år kunne notere seg et årsresultat på vel 60 000 kroner. Samtidig er det verdt å merke seg at Sikkerhetskonferansen, som er Nosifs økonomiske bærebjelke i tillegg til kontingenten fra medlemmene, i fjor ga et overskudd på 310 000 kroner. Sårbarheten er derfor stor dersom deltakelsen på dette arrangementet skulle svikte.

– Dette er vi svært klar over, og vi legger derfor ned et betydelig arbeid for å lykkes, sier Omarhaug.

I revisjonsrapporten for 2012 roses det avtroppende styret for god økonomistyring, som gjorde at foreningen kunne starte 2013 med solid økonomi. I årsberetningen går det frem at antallet medlemmer hadde økt med 33 personer ved inngangen til 2013 sammenlignet med året før. Dette på tross av at både bedriftsmedlemskap og personmedlemskap ble redusert i løpet av året fjoråret. Forklaringen er at eksisterende bedriftsmedlemmer har inkluderte flere ansatte i sitt medlemskap.

Siden årsmøtet i 2012 er det arrangert fire medlemsmøter, med deltakelse på opptil 55 personer. Dette ses på som svært bra. Målet i 2013 er å øke aktiviteten utenfor Oslo, i første omgang Bergen. Dette ble også forsøkt i fjor, nærmere bestemt med et møte i Trondheim. Møtet ble imidlertid avlyst på grunn av manglende engasjement og deltakelse, men Omarhaug lover at Nosif kommer tilbake til Trondheim senere.

Norsk Sikkerhetsforening, som er i full gang med å planlegge 40-årsjubileum om to år, inngikk i 2012 et samarbeid med Oslo Handelsstads Forening. Dette innebærer blant annet innleie av en administrativ leder i 25 prosent stilling.

Når det gjelder studiet i sikkerhetsledelse ved BI i Bergen, er fortsatt Nosif engasjert. Det samme gjelder i revitaliseringen av arbeidet med etablering av en sertifiseringsordning av kvalifiserte sikkerhetsledere og sikkerhetsmedarbeidere med ledende funksjoner.

Powered by Labrador CMS