Leder for krise og sikkerhet

Fredag ble det avgjort hvem som skal styre Justis- og beredskapsdepartementets nyopprettede avdeling for krisehåndtering og sikkerhet.

Publisert

Det var Øistein Knudsen som ble utnevnt til ekspedisjonssjef for den nye avdelingen i departementet til Grete Faremo.

Han har tatt embetsstudiet i sykepleievitenskap ved Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo, og har sivilakademisk kompetanse på doktorgradsnivå fra samme sted.

Knudsen har dessuten gått stabskurset og sjefskurset ved Forsvarets skole i etterretnings- og sikkerhetstjeneste. For snart tre år siden gjennomførte han også NATO Defense College i Roma.

Den nye ekspedisjonssjefen har vært ansatt i Justis- og beredskapsdepartementet siden 2008, hele tiden som direktør for krisestøtteenheten.

Av praktisk erfaring har han i tillegg arbeidet innen prehospital akuttmedisin og som sanitetsoffiser. Han har også jobbet som høskolelærer, høgskolelektor og fagsjef ved Høgskolen i Buskeurd. Han har dessuten lagt bak seg en periode som avdelingsleder for analyse- og utredningsenheten i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, samt en periode som avdelingsdirektør for utredning og nasjonal beredskap på samme sted.

Powered by Labrador CMS