Manne-kø skyldtes mangel på kvinnelige sikkerhetskontrollører

Det var ikke trege kvinner som var årsaken til at menn hadde egen kø foran sikkerhetskontrollen på Sola flyplass. Grunnen var mangel på kvinnelige sikkerhetskontrollører.

Publisert

Det er Morten Wathne som slår tilbake mot forklaringen som fungerende flyplassjef Stig Jone Nevland kom med sist uke. Da mediene rettet blitzlampene mot skiltet som fortalte at mannfolk hadde prioritet i egen kø foran sikkerhetskontrollen, sa Nevland at menn var kjappere enn kvinner.

– Damer har gjerne litt mer med seg, og ting som BH-spiler og hårklemmer, og sko med metall gjør at det kan ta noe mer tid i sikkerhetskontrollen, sa Nevland.

– Nei, dette har ingen ting med at menn bruker kortere tid enn kvinner i køen. Jeg vet heller ikke om de faktisk gjør det. At vi hadde en egen sluse for menn, skyldtes kun miksen av mannlige og kvinnelige sikkerhetskontrollører, sier Morten Wathne til Stavanger Aftenblad.

Han er sjef for teknikk og kundeservice ved Stavanger lufthavn.

For et par uker siden var ventetiden i køen foran sikkerhetskontrollen på Sola oppe i en time.

– En uke etter at vi åpnet manneslusen, var køen redusert til syv minutter. Og det er viktig å få frem at alle har måttet stå i samme kø frem til de kommer til slusene, hvor så menn er blitt ledet til den borteste slusen, sier Wathne til Stavanger Aftenblad.

Nå er slusen avviklet fra å være en sluse kun for menn, til å være disponibel for begge kjønn.

Nå er den tilgjengelig for begge kjønn, men det opplyses at kvinner som bruker slusen må finne seg i at de blir kontrollert av en mann.

Powered by Labrador CMS