Carl-Viggo Berthelsen

Hedret med fortjenestemedalje

Sikkerhetssjef Carl-Viggo Berthelsen ble ansatt i G4S for ganske nøyaktig 50 år siden. Han jobber fortsatt i selskapet, og ble denne uka hedret med Kongens fortjenestemedalje for innsatsen.

Publisert

Carl-Viggo Berthelsen mottar kongelig påskjønnelse fra ordfører Arvid Grundekjøn for sine 50 år i det som i dag er G4S. (Foto: Privat)

7. oktober i 1962 ble Carl Viggo Berthelsen ansatt i selskapet som i dag heter G4S Secure Solutions AS. Underveis har han gjennom disse 50 årene jobbet som sidemann i Falken, henholdsvis innen ambulansefaget og bilredning. Etter det var han redningsmann, ambulansesjåfør, froskemann, bilbergingssjåfør, servicemann, regionansvarlig for alarmfunksjonen, avdelingssjef og nå altså sikkerhetssjef.

En av Kristiansand-mannens tidligere ledere, omtaler Berthelsen slik:

– Medarbeidere av hans kaliber er en sjeldenhet. Evnen til å følge bedriftens ulike satsningsområder gjennom årene, samt å sørge for å inneha høy kompetanse i de forskjellige forretningsområdene gjør at G4S oppfatter at Berthelsen har en arbeidsmoral og en lojalitet som oppfattes som svært sjelden og unik i dages samfunn.

Denne uttalelsen, sammen med omtale i historieboken om Falken/Falck, og kommentarer fra øvrige kolleger opp gjennom årene, førte til at Berthelsen kom gjennom nåløyet.

Overrekkelsen av Kongens fortjenestemedalje skjedde i regi av ordfører Arvid Grundekjøn med blant andre administrerende direktør Vidar Berg til stede.

Der ble han takket for innsatsen som den 7. oktober har vart i 50 år. Rosen Berthelsen mottok, ble også gitt i takknemlighet fordi han har utvist stort engasjement utover det bedriften kan forvente. Dette omfatter blant annet førstehjelpskurs på skoler.

Det er også verdt å nevne at han som ambulansesjåfør bidro til at ikke flere enn 12 omkom under gassulykken på M/T Pollo i 1970. Han har også bidratt med livreddende førstehjelp i mange anledninger for øvrig, vært prosjektleder for en av landets første FG-godkjente alarmstasjoner og hatt medansvar for vei-hjelp hunder OL på Lillehammer.

Carl-Viggo Berthelsen er fremdeles ansatt som sikkerhetssjef. Han har tatt ut 40 prosent avtalefestet pensjon og arbeider nå i 60 prosent stilling.

Powered by Labrador CMS