Kriseinfo.no

Varslet om "bomben" først etter to timer

Landets krisenettsted Kriseinfo.no brukte to timer på å varsle sine Twitter-følgere om bombeevakueringen rundt den amerikanske ambassaden tirsdag formiddag.

Publisert

Oslo-politiet slo full alarm da de fikk melding om en mistenkelig gjenstand i en bil ved den amerikanske ambassaden tirsdag. Evakueringen av folk i en omkrets på 500 meter startet umiddelbart, noe politiet raskt varslet gjennom sosiale medier og tradisjonelle pressemeldinger.

Etter kort tid viste det seg at den mistenkelige gjenstanden var en bombeetterligning til øvelsesbruk som ambassadens egne hadde glemt å fjerne fra en bil.

Først etter at dette var verifisert, og mens politiet forberedte seg på å oppheve sine sperringer, sendte myndighetenes egen varslingstjeneste Kriseinfo.no ut sin Twitter-melding. Denne oppfordret folk til å holde seg unna ambassadeområdet: "Folk bør holde seg unna området rundt den amerikanske ambassaden i Oslo etter funn av mistenkelig gjenstand". Dette var altså nøyaktig to timer etter at politiet hadde blitt varslet av ambassadens ansatte om den mulige bomben.

Tre minutter etter at denne meldingen gikk ut kom, ifølge TV 2, politiets Twitter-melding som avblåste all fare og behov for evakuering.

Les hva Kriseinfo sier til sitt forsvar i TV 2, og om politiet som får ståkarakter for sitt kjappe og imponerende informasjonsarbeid både mens situasjonen var svært uavklart, og etter at faren var over.

"
Powered by Labrador CMS