Heine Wang small

Nye Nokas-oppkjøp i Sverige

Når Nokas i løpet av sommeren er ferdig med flere planlagte oppkjøp i Sverige, vil omsetningen i nabolandet være på nesten 700 millioner svenske kroner. Til sammenligning var den for to år siden på beskjedne 18 millioner.

Publisert

Heine Wang, konsernsjef i Nokas, sier at det svenske markedet er spennende og dobbelt så stort som det norske. (Foto: Even Rise)

For få dager siden kjøpte Nokas 80 prosent av Jonik AB i Sverige. Dette er et selskap innen teknisk sikkerhet i stockholmsregionen, med kontorer i Västerås, Örebro og Stockholm. De har 20 ansatte og omsetter for 30 millioner svenske kroner årlig.

– I tillegg til kjøpet av Jonik, er vi i en prosess med ytterligere oppkjøp i Sverige. Denne vil være ferdig i løpet av august, sier konsernsjef Heine Wang.

– Det svenske markedet er dobbelt så stort som det norske. Vi ser at leverandørsiden fortsatt er fragmentert, samtidig som vi ser en positiv utvikling innenfor både kontanthåndtering og sikkerhet, legger gründeren til.

Etter februar i 2011, da Nokas kjøpte City Larm AB, har de sikret seg Sesam Lås & Larm, Skandia Bevakning AB og den svenske kontanthåndteringsvirksomheten til G4S.

Kjøpet av Jonik er konsernets oppkjøp nummer 59 etter oppstarten av Vakt Service i Tønsberg i 1987.

Mikael Sjøberg som leder Nokas Teknik i Sverige sier dette om oppkjøpet av Jonik AB:

– Nå kan vi levere til nasjonale kunder, og forretningsområdet er tilført mange nye medarbeidere med betydelig kompetanse.

– Selskapene vi har kjøpt i Sverige innen sikkerhet viser en god lønnsomhet og har et dyktig management. Selskapet vil på sikt gi konsernsynergi, sier konserndirektør Niels Erik Feilberg.

Nokas omsetter nå for cirka 2,5 milliarder kroner i Norge, Sverige og Danmark.

Her kan du lese om at Nokas for få dager siden sikret seg selskapets første avtale i Tyskland.

"
Powered by Labrador CMS