Nokas avslørte legitimasjons-brudd

11 av 12 dagligvarebutikker som Nokas nylig kontrollerte i Stjørdal, ble avslørt for slurv med legitimasjons-reglene ved salg av øl.

Publisert

Daglig leder Cecilie Laugen ved Bunnpris Evja var den eneste som hadde alt på stell da de to Nokas-kontrollørene kom på besøk. Den ene av dem er kun 18 år, og skulle derfor legitimert seg før han fikk realisert øl-kjøpet. Bare hos Bunnpris Evja ble han bedt om å vise legitimasjon. Hos de øvrige slapp han gjennom uten å legitimere seg.

Det er Stjørdalens Blad som skriver om Nokas-kontrollen som ga Stjørdal kommune grunn til bekymring. Det var dem som hadde leid inn kontrollørene for å kikke bevillingshaverne nærmere etter i sømmene.

Til bladet.no sier Cecilie Laugen at hun er bekymret for å miste bevillingen dersom de avsløres for å selge øl til personer under 18 år.

– 14 dager uten øl-bevilling kan bety kroken på døra for oss, sier hun.

Les mer i bladet.no om hva Nokas-kontrollørene la opp kontrollen i Stjørdal midt i den travleste lørdagstrafikken i 12 av kommunens dagligvarebutikker.

– Vi har få sanksjonsmuligheter overfor butikkene. De har per definisjon ikke gjort noe ulovlig ved å selge øl til en 18-åring. De har selv blitt enige om å sjekke alder på alle øl-kunder under 25, så de får beskjed om å innskjerpe rutinene i butikkene, sier juridisk rådgiver i Stjørdal kommune, Christine Elveland til bladet.no.

Her, i bladet.no, kan du lese mer om hva kommunen mener om saken.

"
Powered by Labrador CMS