Lommetyver

Egen innsatsgruppe mot lommetyver

Oslopolitiet tar tak i den voksende utfordringen når det gjelder lommetyverier i hovedstaden. 50 prosent økning fra 2010 til 2011 resulterer nå i en egen innsatsgruppe mot lommetyver.

Publisert

Ti personer skal utgjøre den nye innsatsgruppen mot lommetyver i Oslo. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Nærmere 15000 lommetyverier ble registrert i Oslo i fjor. Tallet i 2010 var 10000.

Det er Aftenposten som i dag skriver om den nye innsatsgruppen som skal jage lommetyver i hele Oslo. Allerede fra mai håper stasjonssjef Bjørn Åge Hansen på Sentrum politistasjon å ha ti personer klare til å jobbe i den nye enheten.

Aftenposten skriver at det er utlyst én egen juriststilling og én egen analytikerstilling. I tillegg skal det ansettes etterforskere og spanere. Sentrum politistasjon må gjennom en liten ombygging for å få plass til gruppen.

– Gjennom spaning og annen kartlegging skal gruppen spore opp bandemedlemmer og stoppe tyveriene, skriver Aftenposten.

Selv om gruppen er lokalisert på Sentrum politistasjon, skal de jobbe med hele Oslo som nedslagsfelt.

– Størst er veksten i lommetyverier fra ofre inne på utesteder og ute i byen om kveldene og nettene. En del ofre er sterkt beruset. Lommetyvene jobber oftest i team der et par av dem distraherer offeret, mens en medsammensvoren napper til seg offerets lommebok eller veske i virvaret som oppstår, skriver Aftenposten.

Den nye innsatsgruppen skal samarbeide tett med andre politidistrikter, samt Kripos og Grenseløs.

Les mer om saken i Aftenposten, hvor du også kan se hvilke tiltak Bar1 på Aker Brygge har satt inn for å skåne sine gjester mot lommetyvene.

"

Innsatsgruppen i Oslo skal samarbeide med andre politidistrikter, og ikke minst med Grenseløs. Polske og rumenske bander er ifølge politiet svært sentrale når det gjelder lommetyverier, men også albanere og andre nasjonaliteter fra Øst-Eruopa er ifølge politiet aktive lommetyver. Det skriver Aftenposten.

Powered by Labrador CMS