Ekstraordinære lønnsforhandlinger

I dag møter vekterne NHO Service for ekstraordinære lønnsforhandlinger. Norsk Arbeidsmandsforbund kjemper for å nærme seg en gjennomsnittlig industriarbeiderlønn.

Publisert

– Arbeidsmandsforundet og NHO Service er enige om at lønnsutviklingen i sikkerhetsbransjen skal bedres. Dette er et ledd i arbeidet med å heve bransjens status og gjøre den bedre i stand til å konkurrere om arbeidskraften, skriver Arbeidsmanden.no.

Dette var blant protokolltilførslene som kom inn i tariffavtalen for at vekterne i 2010 skulle avslutte en en uker lang streik.

Innen utgangen av januar hvert år forhandles det om en opptrapping av lønnssatsene med særlig vekt på kompetanse som øker verdiskapningen i bransjen. Økningen, som gis med virkning fra 1. april, skal minst ende opp slik:

2011: kr. 2,00

2012: kr. 3,50

2013: kr. 5,00

– Vi forventer at arbeidsgiverne innfrir det de har lovet oss, og som gjorde at vi avsluttet streiken i 2010, sier forbundssekretær Trond Karlsen til Arbeidsmanden.no.

I fjor ble resultatet av forhandlingene minstebeløpet.

– Dersom vi får minimum også i år, så vil ikke det tettet gapet mellom en gjennomsnittlig industriarbeiderlønn og vår lønn. for at vi skal nærme oss industrien, så må vi få mer, mener Karlsen.

Les mer om lønnsforhandlingene hos Arbeidsmanden.no

"
Powered by Labrador CMS