Heine Wang.JPG

Nytt Nokas-oppkjøp i Sverige

Nokas har kjøpt G4S Cash Solutions AB med sine 550 årsverk. Med på kjøpet får de en årlig omsetning på 500 millioner svenske kroner. – I løpet av 2012 vil Nokas være den eneste aktøren som kan levere både sikkerhets- og kontanthåndteringstjenester i Norge, Sverige og Danmark, sier konsernsjef Heine Wang.

Publisert

Konsernsjef Heine Wang. (Foto: Even Rise)

Siden starten i 1987 har Nokas vokst betydelig, blant annet gjennom 57 oppkjøp. Gårsdagens handel er blant de største i selskapets historie, og gjør Nokas til en betydelig aktør i det skandinaviske kontanthåndteringsmarkedet. Fra før er de markedsleder innen kontanthåndtering i Danmark og Norge.

– Det er viktig å understreke at vi som ny eier vil bygge videre på leveranseplattformen til G4S Solutions AB, og videreutvikle denne i takt med kundenes behov. Gjennom oppkjøpet er forholdene lagt godt til rette for å levere fremtidens løsninger innenfor kontanthåndtering. Vår store satsning på tjenesten Nokas autoCash, er allerede en suksess hos kunder i Norge og Danmark. Med en sterkere posisjon i Sverige legger vi forholdene til rette for ytterligere å øke satsningen på Nokas autoCash. G4S Solutions AB gir oss dessuten en solid kundeplattform og leveransestruktur, og ikke minst mange dyktige medarbeidere, sier Wang og konserndirektør med ansvar for Nokas Cash Handling, Peter Wesenberg.

I 2011 kjøpte Nokas seks selskaper, hvorav oppkjøpet av Dansk Verdihåndtering var det største. Med G4S Solutions AB på laget, styrker de seg ytterligere i Norden. For fjoråret kunne Nokas notere seg en omsetning på cirka 1,6 milliarder norske kroner. Proformaomsetningen etter oppkjøpene i 2011, er rett i underkant av to milliarder kroner. Heine Wang sier at Nokas vil bygge et nordisk selskap med lokal ledelse i hvert land.

– Mange virksomheter ser sikkerhet og kontanthåndtering under ett. Vi ønsker å tilby vårt tjenestespekter til kunder som ønsker én nordisk leverandør, sier Wang.

– Vi skal styrke konsernets samlede organiske vekst og foreta nye oppkjøp. I dag investerer vi mye i innovasjon for å kunne arbeide smartere. Svært mye av det vi driver med er tjenester som er meget egnet for eksport. I dag leverer vi blant annet Nokas autoCash til det nord-tyske markedet, samt at vår Security- & Safetydivisjon leverer avanserte løsninger til kunder over hele verden med base fra vår virksomhet i Göteborg og Polen. Konsernet var i realiteten gjeldfritt, med en god cashflow, ved utgangen av 2011. Det gir oss betydelige ressurser for videre vekst, sier Heine Wang.

Powered by Labrador CMS