Flytoget-ved-Oslo-Lufthavn-1

Flytoget skifter sikkerhetsselskap

Flytoget fornyer ikke avtalen med Nokas, men velger heller å kjøpe vektertjenester fra et annet sikkerhetsselskap.

Publisert

(Foto: Flytoget)

- Allerede 21. juni skal vektere fra Securitas starte tjenesten for Flytoget. Vi har aldri tidligere hatt Flytoget som kunde, og er svært fornøyde med at valget falt på oss, sier key account manager Kim André Dalsaune.

- For oss er dette helt klart et prestisjeoppdrag. Det er selvsagt moro å få muligheten til å samarbeide med et selskap som har opparbeidet seg en kundetilfredshet på 96 prosent. Flytoget er også kåret til "Årets arbeidsplass", og for ikke lenge siden vant de Norsk Kundebarometer for tredje gang. Flytoget har dessuten som mål å hele tiden levere mer enn det kunden forventer. Vi kan helt sikkert lære mye av de verdiene Flytoget vektlegger når det gjelder service, legger han til.

Avtalen med Flytoget omfatter i underkant av ti årsverk, fordelt på Gardermoen og Oslo S. Den inkluderer også verdihåndtering gjennom underleverandøren Loomis, og formidlingstjenester i forbindelse med eventuelle feil på billettautomater langs hele flytogstrekningen mellom Drammen og Gardermoen.

Vakttjenestene omfatter ifølge Røsseland kontroll av flytogets reisende. I tillegg leverer Securitas vakttjenester etter behov langs strekningen for øvrig.

Securitas skal i første omgang ha oppdraget i to år, men har opsjon på ytterligere ett pluss ett år.

Securitas har fra før avtale med Flytoget om kvalitetskontroll. Dette innbærer sjekk av renholdet på perrongene og om billettmaskinene er i drift, samt om det annonseres riktig over høyttaleranlegget.

Selv om Nokas ikke nådde opp i vårens anbudskonkurranse om vaktoppdraget, understreker driftsdirektør Jarle Røssland at Flytoget er svært godt fornøyde med samarbeidet de har hatt med dem.

– Flytoget har vært en kunde som har tilført oss mye hva gjelder den betydelige kundetilfredsheten de har opparbeidet seg. Vi har lært mye av dem, og vi håper også at Flytoget har lært litt av oss. Det har vært artig å samarbeide med dem, sier Bjarte Falch Pedersen som er direktør innen vakt i Nokas.

Han opplever anbudskonkurransen som svært ryddig, og suppleres av konsernsjef Heine Wang:

– Noen kontrakter vinner vi, og noen kontrakter tilfaller konkurrentene våre. Det er fair enough, sier han.

Powered by Labrador CMS