Tapetkniv i tingretten – G4S beklager

Sikkerhetskontrollen sviktet utenfor Oslo tingrett i dag, da vektere lot en tapetkniv passere inn til rettssalen. – Et hendig uhell og en menneskelig glipp, sier politiets innsatsleder til Dagbladet.

Publisert

– Dette er en beklagelig menneskelig svikt, som aldri skulle ha skjedd, sier eventmanager Christian Rist i G4S.

Sikkertiltakene under 22. julisaken i Oslo tingrett er enorme. Alle som skal inn i Oslo tinghus må gjennom tilsvarende kontroll som alle reisende på norske flyplasser. Dette innebærer blant annet forbud mot flytende væske og skarpe gjenstander. Politiet har helt siden starten av den lange hovedforhandlingen tatt beslag i et betydelig antall gjenstander som G4S-vekterne har oppdaget.

– Det var ikke før retten var satt, og jeg satt på første rad tre meter fra tiltalte, at jeg oppdaget tapetkniven. Da sa jeg fra til politiet med en gang, sier avistegneren - som bar med seg tapetkniven inn i rettssalen i dag, mandag – til VG Nett.

Tapetkniven bruker han til å spisse blyanter med i forbindelse med tegningsarbeid i atelieret sitt. Han glemte å fjerne den fra veska før han kom til retten.

Innsatsleder Torgeir Brenden i Oslo politidistrikt sier at politiet har tatt en alvorsprat med G4S som har ansvaret for sikkerhetskontrollen utenfor tinghuset.

– Etter at det ble kjent at noen hadde fått med seg en tapetkniv inn i tinghuset, iverksatte vi ulike tiltak både internt og eksternt. Vi ser alvorlig på det som skjedde, og gjør alt vi kan for at det ikke skal gjenta seg. Vi har hatt koordineringsmøter med både politiet og tingretten i ettertid, og vi opprettholder den solide kontrollen vi har hatt under hele saken, sier Christian Rist.

– Det er selvfølgelig ikke ønskelig at slike ting kommer inn. Når det er sagt, har vi også andre sikkerhetstiltak. Adgangskontroll er bare et av flere sikkerhetstiltak, sier Brenden til VG Nett.

Powered by Labrador CMS