Sikkerhetskontroll OSL G4S

Tatt på senga av ferietrafikken

Passasjerene måtte mandag morgen vente cirka 25 minutter i kø foran sikkerhetskontrollen på Oslo Lufthavn Gardermoen. Dette er ti minutter mer enn hva de i verste fall skal måtte påregne.

Publisert

Informasjonssjef Jo Kobro sier til Aftenposten at køene skyldtes mangelfull bemanning.

– Det manglet fire løp i sikkerhetskontrollen. 25 minutter er lenger ventetid enn det skal være. For de som møter opp i vanlig tid, går det bra. Har man derimot dårlig tid, risikerer man å ikke komme med flyet, sier han.

Aftenposten skriver at problemene mandag morgen ikke vil vare utover i uka. Allerede ved åttetiden klarte man å få tak i tilstrekkelig med sikkerhetskontrollører til å bemanne tre av de fire løpene som var underbemannet.

– Mandag morgen er alltid en stor reisedag, men i disse dager øker trykket fra tusenvis av ferierende i forbindelse med skolefri. Torsdag og fredag i forrige uke lå antall passasjerer inn og ut av Gardermoen på i overkant av 80 000 i løpet av en dag. Derfor har det vært flere brudd på den selverklærte 15 minuttersregelen for maksimal ventetid enn det pleier å være på årsbasis, sier Kobro til Aftenposten.

Gardermoen er i dag dimensjonert for 17 millioner reisende årlig. I 2011 hadde flyplassen over 20 millioner passasjerer, og over ti millioner av dem passerte sikkerhetskontrollen.

– G4S er stolte over at mer enn 90 prosent av de reisende i 2011 ventet fem minutter eller mindre for å komme seg gjennom sikkerhetskontrollen. Bare et fåtall ventet i mer enn 15 minutter, har Nordic aviation development director Rolf Gunnar Reisænen tidligere uttalt til Aktuell Sikkerhet.

Les mer om forsinkelsene i Aftenposten.

Powered by Labrador CMS