Du er her

CF Maskin og Østfold Traktor med samme eier

Investeringsselskapet Lexion AS, som fra før av eier CF Maskin, har kjøpt opp Østfold Traktor. Nå trenger de flere ansatte.
Av Sesselja Bigseth
Publisert 05.01.2017 11:16

- Vi ser muligheter for å trekke i samme retning, med de positive effekter det vil få fremover, sier Frank Karling i CF Maskin.

CF Maskin og Østfold Traktor var tidligere konkurrenter, men valgte mot slutten av 2014 å bytte ut konkurranse med samarbeid. Det ga resultater i form av økt omsetning. Og nå er altså dette samarbeidet gjort enda tettere, ved at de to fikk samme eier før jul (se faktaboks).

Karling mener oppkjøpet ikke innebærer de store endringene for kundene.

- Vi er inne med totalt fire butikker som betjener Claas syd for Oslo, så det skal ikke være mangel på service og deler.

For de ansatte får endringene i eierstruktur heller ikke særlig betydning, og de trenger ikke frykte nedbemanninger i følge Karling.

- Snarere tvert imot. Vi har behov for alle de hender vi får tak, og vi er nå i en fase hvor vi ansetter flere folk. Det er en spennende og interessant tid nå, konstaterer Karling.

- Mye skjer, og jeg jakter stadig etter dyktige mekanikere, selgere og butikkmedarbeidere, istemmer Anita Sollie, styreformann i Østfold Traktor og daglig leder i CF Follo.

Nøkkelord
Faktaboks
  • Oktober 2014: Lexion kjøper 49% av Østfold Traktor
  • Januar 2016: Lexion kjøper seg opp til ytterligere 75% i Østfold Traktor
  • Oktober 2016: Lexion eier 97% av Østfold Traktor