Du er her

BG 6/04: Bygninger, sveiseskole +++

Tema denne gangen er bygninger, med artikler om rimelige bygg, betongskader og brann. Les vår fyldige test av McCormick CX 95, og følg med i timen når sveiseskolen starter igjen etter ferien!
Av Anonym
Publisert 01.12.1999 12:00

McCormick på det jevneMcCormick CX 95 er en traktor som skårer jevnt på de fleste områder, til tross for at vi har testet med den forrige motoren. Transmisjonen får plusspoeng, mens hydraulikken kunne vært bedre. Det samme gjelder nyttelasta. Derimot høster den lovord for god hyttekomfort.

Sveiseskolen: Sterkt, tett og rettBedre Gardsdrifts egen sveiseskole starter opp igjen etter sommerferien. Skoleåret starter direkte med praktiske sveiseøvelser, samtidig som vi forklarer teorien som ligger bak. Målet er å sveise sterkt, tett og rett. Finn fram sveisemaske og elektroder, og følg oss punkt for punkt!


Tema: Bygninger

Luftig plantørkeEinar Sissener i Sandefjord har bygd ny plantørke med 4,5 meters lagringshøyde. Nå tar han patent på døra som gjør dette opplegget mulig. Vi har vært på besøk, og viser deg det allsidige og smarte anlegget.

Lave byggekostnader og godt dekningsbidrag med villsauVillsau er lite arbeidskrevende, pleier kulturlandskapet effektivt, tåler flått, og bør ha ei framtid i saueholdet. Det mener Kjell Netland på Karmøy.

Betongskadene koster landbruket fem milliarder
Betongskadene i husdyrbygg koster landbruket fem milliarder kroner. Skandalen avdekker manglende kompetanse i mange ledd, men det er bonden som blir sittende med svarteper. Det konstaterer forskingsprosjektet Betong i landbruket.
Vi gir deg tips til å begrense skadeomfanget, presenterer åtte betongtips, og følger grundig opp et emne vi har omtalt mange ganger før. Betongskader er også tema for lederartikkelen.

Det brenner! Heldigvis er det ingen som blir skadelidende, når det brenner på If sikkerhetssenter i Hobøl. De tilbyr nå brannkurs for bønder. Som bonde er du din egen brannsjef. Rask og riktig respons kan avverge katastrofer. Bedre Gardsdrift var flue på veggen, og snakket med bønder i røde hjelmer.

Rimelig i sør-vestBønder i Rogaland bygger rimeligere enn kolleger ellers i Norge. Årsakene er flere, men viktige stikkord er lang byggesesong, dyktige entreprenører, valg av kostnadseffektive løsninger, samt samarbeid.


Les også mer om dette:

- Sveitsiske Samro potethøstere til Norge
- Vil spise jordbær med de store - året rundt!
- Kuhn viser tenner. Nye produkter og 175-årsjubileum
- Bli med Bedre Gardsdrift på messetur til Royal Smithfield i London
- Lena med Hauer frontlastere
- MF senker nesa på 5400
- Heder til førervernpioner
- Deutz-Fahr med finske treskere
- Grovfôr på nett
- Traktorleksikon til unge BG-ververe
- Produkter
- Veteranen: John Deere B 1938
- Småsmart:Riktig slange i riktig hull, Trima + Schäffer, elektronisk styring på tømmerhengeren, spyd for store baller m.m.- Leder: Betong til besvær

Bedre Gardsdrift nr. 6 2004 ble postlagt 24. august.

Neste nummer postlegges 23. september.