Du er her

BG 4/02: Gras

Bedre Gardsdrift nr 4 2002 er ute. Vi har testet Fiat 80-90, og gras er tema. Flere artikler omhandler brann, og hvordan du skal unngå det. Les også siste nytt om prisene på jordleie og maskinleie.
Av Anonym
Publisert 01.12.1999 12:00

Vegdirektoratet i revers
Vegdirektoratet har fått mye pepper etter at de gikk ut med forslag om vogntogførerkort for traktorførere som skal kjøre med mer enn 12 tonns totalvekt. Forslaget om forbud mot traktorer konstruert for hastigheter over 40 km/h, var ikke stort bedre.
Nå har Vegdirektoratet funnet reversen. Førerkortforskriftene er foreløpig utsatt fram til årsskiftet, mens traktorforskriftene er utsatt på bestemt tid. Samtidig innrømmer etaten feil og mangler da forskriftene ble sendt ut på høring. Gå til temasida om førerkortklusset

Bygger opp etter brann
Atle og Kari Flintegård fra Åmot i Buskerud kan endelig flytte inn i nytt fjøs 20 måneder etter at den gamle driftsbygningen brant ned til grunnen. Ekteparet forteller om den vanskelige tida etter brannen og alt slitet som måtte til, før alt var på plass. Samtidig forteller de om alle de gode naboene og kollegene som gjorde alt for at drifta skulle komme i normalt gjenge så fort som mulig.

Delte meninger om trofast italiener
Denne gangen har vi sett nærmere på brukernes erfaringer med 11 år gammel Fiat 80-90 HiLo. Kort fortalt er det snakk om en enkel og driftssikker traktor med gode veiegenskaper og god transmisjon. Skikkelig sperre i framaksel trekker også opp.På minussida merker vi oss liten hydraulikkpumpe og litt slapp motor. I alle fall så lenge traktoren ikke er utstyrt med turbo. Arbeidsmiljøet kunne også vært bedre.

ABC i rundballeproduksjonBedre Gardsdrift gir deg oppskrifta på perfekte rundballer, fra planlegging til lagring. Sammen med noen av landets mest kunnskapsrike på området, har vi vurdert alle sider ved rundballeproduksjonen. Les og lær!

Bransjenytt
- Felleskjøpet utvider redskapsprogrammet med rimeligere produkter.
- Valtra Norge har fått ny sjef. - LMB kompletterer graslinja.

Nye metoder for såingI fjor kom ei ny direktesåmaskin for gras på markedet. I vinter har et nytt firma overtatt rettighetene til våtsåing. Er dette metoder som kan passe for deg?

Dessuten:
- Ny apetittfôrvogn
- Maskinleieprisene
- Jordleieprisene
- Nye produkter
- Finn el-fellene
- Godkjente ensileringsmidler 2002, med anbefalinger- Blæstad prøver nye metoder

Vil du vite mer om Bedre Gardsdrift, eller ønsker du å lese mer om dette? Klikk her.