Du er her

BG 3/03: Gardsbiler og transport

En mengde nyheter fyller siste nummer av Bedre Gardsdrift. I tillegg får du ei gardsanalyse fra en halvøkologisk bonde, og et fyldig tema om gardsbil og transport.
Av Anonym
Publisert 01.12.1999 12:00

Bedre Gardsdrift nr. 3 2003 gir deg fakta om alle de store endringene og nyhetene i landbruksmaskinbransjen:
- HCP overtar Motokovs drift
- Claas kjøper Renault
- Nils Anton Mørk Maskin starter import av Renault- Ny 5020 fra John Deere, og diverse andre traktornyheter

I temaseksjonen finner du svar på spørsmål som disse:
- Hvilke tilhengere selger mest?
- Er krokløfthenger brukbart?
- Hva er en demper på tilhengerdraget?
- Er traktorene farlige for trafikken?
- Kan det passe med kassebil?
- Hva med en alternativ pick-up?
- Hvem leverer hvilke frontlastere?- Hvilken laster er best?

Ikke nok med det. Vi byr på mer:

- Lars Tofte satser på økologisk kornproduksjon, men lar grisen forbli konvensjonell. Den bevisste bonden fra Melhus i Sør-Trøndelag forsøker å sette inn arbeidsinnsatsen der den gir mest tilbake. Derfor setter han bort skogsdrifta.

- Hans Hage fra Vinstra satser på lette maskiner fra Sveits i grasberginga. Prisen er høy, men han mener å tjene inn igjen mye av det med redusert jordpakking og påfølgende lengre levetid på enga.

- Golf eller jordbruk? Golf er snikurbanisering, hevder vi i lederartikkelen vår. Golfbane eller asfalt har samme konsekvenser for dyrkajorda, men det finnes muligheter for å anlegge golfbaner uten at Bedre Gardsdrift ser rødt.

- Martin Myrmo fra Rennebu fôrer med kross, og har bygd opp ei enkel mekaniseringslinje. Dessuten har han gjort mye med førermiljøet i traktoren. Disse, og flere gode ideer, finner du i Småsmart.

- Svenske Ola Persson slår, presser og pakker i en operasjon. Er det smart, eller er det en svenskevits?

- John Deere 5020, McCormick CX og ZTX, Landini Vision og Starland, Renault Celtis, Same Solaris og Iron, samt en konsepttraktor fra MF er noen av nyhetene vi presenterer fra den franske storutstillinga Sima.

- Enkle grep for å bære plater, diverse redskap som sår sjøl, sauevekt som kjenner sauen, vinsj med tømmerklo og ei etter sigende solid trillebår er av de mange nyhetene vi tar med i årets siste oppsummering fra Agromek.

Ser noe av dette interessant ut? Du finner det bare i Bedre Gardsdrift, og bladet ble postlagt 21. mars.