Du er her

Amazone lanserer ny kombisåmaskin

Cirrus 6003-2CC får nå egne gjødsellabber, og mulighet for tettere radavstand
Av Per Magne Tøsse
Publisert 12.07.2019 15:39

Den nye maskina sto utstilt på Borgeby feltdager. Cirrus har tidligere hatt mulighet til å så en begrensa mengde kunstgjødsel i samme sålabben som kornet. Wilfried Koldehoff hos Amazone forteller at de nå har mulighet til å tilby ei ekte kombisåmaskin, der gjødsla blir plassert litt dypere enn såkornet. Gjødselskålene sitter på ei egen rekke bak forredskapet. Lengden på forredskapet øker noe på grunn av den ekstra skålrekka, men totallengden på hele maskina øker ikke.

Delt beholder

Beholderen rommer totalt 4000 liter, og har en fast skillevegg, slik at beholderen er delt i 1/3 og 2/3. Du kan selv bestemme hvilken av rommene du vil bruke til gjødsel og såkorn. Under beholderen sitter utmaterne for gjødsel og korn, og du kan enkelt velge hvilken del av beholderen de skal få tilførsel ifra.

Nye sålabber, tettere avstand

Tidligere har Cirrus hatt 16,6 cm radavstand. Nå får du mulighet til å bestille maskina fra fabrikk med 12,4 cm radavstand hvis du ønsker det. Du kan også velge mellom den velkjente sålabben RoTec +, og den nye TwinTech som har to stålskiver med større diameter.

Også for Norge

Det går allerede mange Cirrus i Norge, og med den nye kombi-muligheten er dette ei maskin som er meget aktuell her på berget. Mange kunne kanskje tenk seg en litt smalere versjon, men foreløpig har den minste modellen arbeidsbredde på fire meter.