Du er her

Aktive kyllinger får sterke bein

Høyballer å hakke i, kasser å klatre på og strø å bade i styrker både helsa og dyrevelferden til kyllinger.
Av Bo Hansen
Publisert 30.04.2018 17:44

For rask vekst hos slaktekyllinger kan gi problemer med bentøyet med halthet som resultat. Nå viser en fersk, norsk studie som Animalia har gjort sammen med Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet (NMBU) at tiltak som aktiviserer kyllingene forebygger lidelser og styrker dyrehelsa. Studien er nylig publisert i tidsskriftet Journal of Applied Animal Welfare Science og det er forskning.no som bringer nyheten.

– Det ser ut til at beinhelsa til kyllingene blir bedre når de får leve i et miljø som er innredet med flere materialer å leke med og plattformer de kan klatre på. I likhet med oss mennesker, som jo også blir sprekere av å gå trappen framfor å ta heisen. Kyllingene blir både mer aktive og viser et mer variert bevegelsesmønster av å ha tilgang til «lekeapparater», sier forsker Guro Vasdal ved Animalia til forskning.no. 

Kyllingprodusenten spør naturligvis om økt aktivitet også medfører et større fôrforbruk. Studien kan berolig med at de aktive kyllinger ikke spiste mer enn kontrollgruppaa som gikk på flatt golv.

Les for øvrig hele artikkelen hos forskning.no