Du er her

AGROTEKNIKK: Skal treffe yrkesbrødre på Lillestrøm

I år reiser Espen Denstad til Agroteknikk for fjerde gang. Med seg på turen har han 14 kompiser.
Av Magnus Østby
Publisert 03.09.2009 07:58

Espen Denstad fra Rissa er en av mange som ser fra til årets Agroteknikk.

Espen Denstad fra Rissa i Sør-Trøndelag er bonde og entreprenør, og en av mange som har reservert helga 19. - 22. november til Agroteknikk.

- Tidligere har vi vært fire - fem stykker som har tatt turen til Agroteknikk. I år blir vi 15. Fly og hotell ble bestilt i midten av august. Vi reiser med fly fra Værnes fredag morgen og kommer hjem i søndag kveld. Fredag og lørdag skal vi være på messa. Søndag skal vi slappe av i Oslo, sier Espen.


Sosialt

- Vi reiser først og fremst for det sosiale. På Agroteknikk møter jeg folk som jeg ikke treffer ellers. Da utveksler vi erfaringer, og kanskje det blir litt skryt også. Dessuten skal vi kose oss med god mat og drikke, ler Rissabuen.


Silojevner

På spørsmål om Espen er på jakt etter noe spesielt på Agroteknikk, er svaret silojevner.

- Jeg har har nylig investert i plansilo og snittevogn. For å få en jevn og effektiv pakking i siloen trenger jeg en skikkelig silojevner for traktor, forteller Espen.


Også til utlandet

Espen har ikke bare arrangert turer innelands. For to år siden arrangerte han tur til Agritechncia i Tyskland.

- Vi fløy til Nederland og leide to biler. I tillegg til å besøke Agritechnica, besøke vi blant annet en forsøksgard i Nederland samt flere gardsbruk i Tyskland. I år blir det Agroteknikk og kanskje Agromek, forteller turarrangøren.