Du er her

Agrisjå flytter sørover

Den velkjente landbrusmessa Agrisjå flytter fra Stjørdal sentrum og til Frigården i Lånke. Nå ser arrangørene fram til ei ny messe i 2017 med mye større plass og bedre kapasitet til både utstillere og besøkende.
Av Magnus Østby
Publisert 25.01.2016 10:32

Selv om Agrisjå har hatt mange messesuksesser i Stjørdal sentrum, er messa blitt for stor i forhold plassen de har hatt til rådighet. Etter flere år med utredningsarbeid er det nå avgjort at Agrisjå flytter til Frigården i Lånke, sør for Stjørdal. Agrisjå 2017 arrangeres 25. - 27. august 2017.

- Vi måtte for det første finne et areal med tilstrekkelig fast grunn både med hensyn til parkering og til selve messa. I tillegg var det viktig med en sentral beliggenhet i landsdelen både når det gjelder kommunikasjon og befolkning, sier daglig leder Ole T. Hofstad i arrangørselskapet Trøndersk landbruk AS i en pressemelding.

I følge Hofstad er mange områder vurdert, både innenfor og utenfor Stjørdal kommunes grenser.
- Til slutt sto det mellom Frigården og Værnes, men etter som den militære tilstedeværelsen nå har økt betydelig på Værnes, ble vi stående igjen med Frigården, som vi mener vil egne seg godt for Agrisjå i framtida.

Et viktig moment når det gjelder valg av framtidig messeareal har også vært samarbeid med flere arrangementsaktører.
- Frigården er et spennende område der det skjer mye. Her samarbeider vi nå tett både med grunneier Forsvarsbygg og Landsskytterstevnet 2018 om nødvendige investeringer i arealer og infrastruktur, forteller Hofstad, som også framhever stor velvillighet fra kommunens side når det gjelder å finne en god arealløsning for Agrisjå.

Ny og bedre messe

Ole T. Hofstad framholder at en flytting til Frigården vil innebære en ny og bedre utgave av landbruksmessa.

- Arbeidet med Agrisjå 2017 er allerede godt i gang, og det blir spennende å innta et nytt messeområde. Vi skal nå utvikle videre både den landbruksfaglige delen av messa, men også den delen som henvender seg til det brede publikum. Agrisjå er kjent for å ha landets flotteste husdyrmønstring, og den akter vi å gjøre endra større og bedre. Agrisjå 2017 arrangeres i dagene 25. til 27. august.