Bedre gardsdrift

Debatt » Frontlaster og tilhenger » Trima eller ålø?

Forfatter Melding

valtragutten

Medlem siden: 12. oktober 2008

Trima eller ålø?

Jeg skal kjøpe meg ny laster, den skal stå på en Valtra A95 fra 2007.
Burde jeg kjøpe trima eller ålø?
Hvorfør kjøpe det forran det?
Pris?

Dag Anton

Olga

Uregistrert bruker

Re: Trima eller ålø?

De er nesten like, men jeg vil anbefale Trima til den traktoren, +2,0P vil passe bra. Trima er litt mer oversiktelig og ca ett par tusen rimeligere.Du kan og sette på +1,0P. Alt etter hvor stor du vil ha den.

Magne

Medlem siden: 23. september 2008

Re: Trima eller ålø?

Hva skal laster brukes til?
Synes Trima +2 er en for svak laster til en traktor på 100hk. Kjøp heller +3. Prisforskjellen er minimal.

Men hvorfor vurderer du ikke de nye Stoll? Var å sjekket hjemmesiden deres og syntes deres nye lastere ser veldig bra ut. De har mekanisk parallelføring som ligger skjult inni rammen. Dermed får man en laster med fantastisk oversikt. Vet ikke hva de koster i Norge men er vel LMB som forhandler dem her.
Lykke til.

mvh magne

valtragutten

Medlem siden: 12. oktober 2008

Re: Trima eller ålø?

Den skal brukes til snømåking, palgaffelkjøring, gruskjøring og til å skuve stein, både småstein og større steiner bort fra jordet.
Valget står mellom ålø og trima da det er det den lokale forhandleren har, så stoll er ikke aktuelt.
Hvorfor anbefaler du trima?
Er trima 2 eller 3 mest paselig?
Paralellføring?

Dag Anton

valtra

Medlem siden: 23. september 2008

Re: Trima eller ålø?

Nå kan jeg ikke nr på Trima, men Ville ikke hatt større en ålø 35 på den traktoren.
Hadde kjøpt med paralellføring, tungvint uten når du bruker gaffel.
Trima er litt enklere utstyrt standard og har paralellstag du kan se igjennom.
Kjøp den du får best pris på, men skjekk at de har samme utstyr når du samenligner prisene.
Lykke til

Hallvar

Medlem siden: 23. september 2008

Re: Trima eller ålø?

Til opplysning..:

Trima og ålø er samme lasteren, dersom du ser på typeskiltet på lasteren står det både Trima og Ålø sitt modelnr..

Forskjellen mellom desse er: Ålø har eit finare paralellstag enn Trima, Ålø har Auto-lock på innfestninga, og på redskapsramma, og deksel over alle smørenippler.. Ellers er det identiske lastera.

Dersom du ikkje er opptatt av utsjånad på lasteren, hadde eg gått for Trima, den er 2-3000,- rimlegare enn Ålø

Magne

Medlem siden: 23. september 2008

Re: Trima eller ålø?

Forstår ikke helt hvorfor du ikke vil vurdere Stoll selv om det ikke er noen forhandler i nærheten, men det er jo ditt valg.
Typebetegnelsene på Trima/Ålø er slik at
Trima +2P/+3P/+4P og +5P tilsvarer henholdsvis Ålø Q35/Q45/Q55 og Q65. Altså så er tilsvarende Ålølaster et nummer høyere.

I motsetning til deg Valtra, så vil jeg på det sterkeste anbefale å gå for Trima +3P. Fordelen som jeg ser det er at den har lengre armer->bedre sikt, er sterkere->tåler mer juling. Trima anbefaler også denne laster til din traktorstørrelse.

Valtra2

Uregistrert bruker

Re: Trima eller ålø?

Til deg som synes Stoll liksom er ett bra alternativ:
IKKE KJØP STOLL! Er noe fordømt drit. Var vitne til at en ny stoll laster knakk i to når den var helt ny uten overbelastning. Ser stygg ut, dårlig kvalitet, for dyr, lite forhandlere, ingen som vil selge slikt drit. Trima eller Ålø er sikker vare, ingen vits i å kjøpe noe annet, noen ganger lønner det seg å se på hva andre kjøper mest av, og da går det i trima og quicke. Alle vet vel at Ålø Quicke det mest solide og best håndterlige lasterapperat til traktor. Derfor det koster litt også. Styr unna Hydrex eller hva faen det heter og stoll og alt det pisset der, det har du igjen for, lettere å selge en traktor med \"riktig\" laster på.

Magne

Medlem siden: 23. september 2008

Re: Trima eller ålø?

Valtra2:
Forstår at de ikke har sett bilder el film av den nye serien til Stoll. Personlig synes jeg at de er den laster med best design på markedet idag. Men skal innrømme den gamle serien ikke var spesielt flotte med et voldsomt tverrør.

De lasteren du hentyder som knakk i to vil jeg ikke kommentere da jeg ikke kjenner noe til saken.

Få forhandlere??
De selges i Norge gjennom LMB som også selger Claas og Valtra, og de har vel forsåvidt et greit utbygd forhandlernett. Og folk tørr jo kjøpe Valtra selv om det er nå ....!!!

Grunnen til at det er så få Stoll lastere i Norge er jo at det er ganske nytt her og de selges kun gjennom en kjede (Trima/Ålø AK/FK/Eik) og da hovedsaklig til deres Claas traktorer da Valtra fabrikkmonteres med Ålø.

Vi har selv en Trima +5 og er godt fornøyd med den, men etter å ha sett de nye Stoll angrer jeg.

Markus S

Medlem siden: 23. september 2008

Re: Trima eller ålø?

Det er en myte at det kun er ålø som duger.Det finnes nå flere alternativ med like god kvalitet,og kanskje bedre pris.Både stoll,hauer hydrac,og isme er gode alternativer.Vi har hatt ålø siden 2001,først 640 og nå 940,men jeg ser ingen grunn til at ålø skal være ett førstevalg, når man kjøper nytt.Skal jeg kjøpe ny laster vil jeg velge ett annet merke enn ålø/trima. Jeg garanterer at jeg skal få det til å holde,om det ikke er halvparten så \"klumpete\" og grovbygd som ålø 640 og 940.

Olga

Uregistrert bruker

Re: Trima eller ålø?

Du må ikkje kjøpe Trima +3P, det er en alt for stor laster til den traktoren. +2P er mer enn stor nok. Paralellføring? Ja selfølgelig, det er og standar, det er ikkje mange som har noe annet i dag, husk og demper.

AS

Medlem siden: 23. september 2008

Re: Trima eller ålø?

Helt enig me magne å markus2.Dette med at det er kun ålø/trima som duger er bare tull.Kjører selv med en Q75 å en av mine traktorer,å angrer at det ble ålø pga klumpete,slanger som ryker osv..Skulle jeg kjøpt ny laster nå,hadde jeg uten tvil sett nærmere på den nye stoll FZ og MX T serie.

tracker

Medlem siden: 25. november 2009

Re: Trima eller ålø?

Hvis en ny frontlaster knekker i to så er det vel en produksjonsfeil på den. Hvis alle Stoll lasterne brøt sammen på denne måten hadde de vel ikke solgt en eneste laster? Stoll er vel den som selger mest i Tyskland nå for tiden. Det er vel en grunn til det og vil jeg tro. Har selv en gammel Trima 1820 laster på min traktor, den har vært alt annet en sterk. Men jeg regner med de nye er bedre. Skulle jeg kjøpt ny laster ville jeg gått for; Trima, Stoll eller Hauer. Ålø ville jeg ikke vurdert, syns den er alt for klumpete!

Fendt - så klart....?

Markus S

Medlem siden: 23. september 2008

Re: Trima eller ålø?

Jeg tror det er sjelden en frontlaster \"bryter sammen\".Ingen lager frontlastere av bambus,eller trevirke.Stoll bruker vanlig stål og finkornet domexstål,som faktisk skal gi ett sterkere resultat.Det finnes jo nesten ikke \"billiglastere\"heller.Chief kommer nesten på prisnivå med ålø/trima,hvis man legger til utstyret,ålø/trima har som standard.En pris som ligger nermere 70000 enn 60000kr.

Nøkland

Medlem siden: 13. april 2009

Re: Trima eller ålø?

Da jeg kjøpte meg en brukt NH TL 100A med Trima +2.0 var størrelsen på lasteren som jeg var minst fornøyd med. Den er egentlig bare brukende til flytting av rundballer og vedpaller, og ikke til snømåking, for dersom du kjører inn i en kant, så kan du få deg en ubehagelig overraskelse, dessuten vingler lasteren for mye, når en kjører med tømmerklo synes jeg hvertfall. synes det er rart at forhandlerne monterer slike små lastere på 100 hk traktorer. Har kjørt en Trima 1620 på en Fiat 8090 i ca. 110000 timer med alt mulig tenkelig arbeid, uten at det har blitt noe som helst trøbbel med verken traktor eller laster, er mer fornøyd med den gamle enn den nye med tanke på styrke, stabilitet, utforming og design.

så jeg vil anbefale deg å kjøpe en + 3.0 eller et annet merke med noe av den samme størrelsen. Tror at andre merker er vel så gode som Trima/ålø, så det er mer smak og behag. Men med riktig størrelse får du mye mer ut av lasteren.
så lykke til

Nøkland

Medlem siden: 13. april 2009

Re: Trima eller ålø?

Jeg mente 11000 timer og ikke 110000 t. tror ikke mye utstyr holder så lenge, he he

Ja

Uregistrert bruker

Re: Trima eller ålø?

Tracker: du ville gått for Trima men ikke Ålø? Dette er jo identiske lastere. Tror ikke paralellstaget til ålø gjør lasteren så mye mer \"klumpete\". Har både ny og gammel ålø laster. Du taper ikke noe sikt mellom den lille glippen mellom paralellsaget på nye Ålø. Er personlig godt fornøyd med Ålø/Trima, men det finnes helt klart andre bra lastere på markedet. Feks Stoll, MX og Hauer.... Men kjøper du traktor og laster til en god slant, synes jeg design i tillegg til kvalitet teller en hel del. Da blir valget Ålø/ trima valget til min traktor.....

valtragutten

Medlem siden: 12. oktober 2008

Re: Trima eller ålø?

Magne: Nermeste stoll-forhandler er ca 145.7 km, mens trima/ålø-forhandleren er ca 3 mil borte.
Hva har du ville valgt, mellom å kjøre 3 eller 145 mil med personbil og tilhenger med lasteren oppi?
må dessutten kjøre 2 ganger for å få med meg alt.

Må nokk ha trima 3 skal den bli stor nokk, eller tillsvarende ålø.
Hvor mye er ålø dyrere en trima?
ca pris?

Dag Anton

tracker

Medlem siden: 25. november 2009

Re: Trima eller ålø?

Ja: Ikke misforstå Meg, Ålø er helt sikkert en god laster, ingen tvil om det. Grunnen til jeg ikke vil ha Ålø er at jeg synes den er stygg å se på. Mye finere design på Trima, og de andre merkene!

Fendt - så klart....?

valtra

Medlem siden: 23. september 2008

Re: Trima eller ålø?

Valtra A95 er en liten og lett traktor, så derfor jeg hadde valgt +2 eller 35. Ser mye bedre ut i forhold til traktorstørrelse og er mer oversiktlig. Det er jo ingen hjullaster du skal ha.
trima og ålø er ikke heilt likt utstyrt, så se på det når du får pris, trima skal være billigere.

Går en Valtra T 190 her med ålø 990 laster er et beist som ødelegger kjøreegenskaper og sikt, har selv 980 og syns den og er for stor. på neste blir det 65 som er passe stort på T serien. Vil ikke anbefale en for stor laster.

AI

Uregistrert bruker

Re: Trima eller ålø?

Av de to alternativene velger du den du liker best. Rent praktisk og bruksmessig har det ingen betydning. Velger du euro-kombi redskapsfeste så kobler du redeskap med både ny og gammel Ålø og Trima innfestning. Nå er jo jeg triangeltilhenger da, men det er en annen diskusjon.