Bedre gardsdrift

Debatt » Frontlaster og tilhenger » Agromet dumperhenger

Forfatter Melding

John M

Uregistrert bruker

Agromet dumperhenger

Hei! skal skifte lager på boggien på en agromet T41 henger. Er det noen som har noen tips om hvordan dette skal gjøres best mulig?

Fjolls til fjells

Uregistrert bruker

Re: Agromet dumperhenger

Hei. Gjorde det samme for ett par år siden. Fant ut at det enkleste var og splitte foringa i boggien for og bli kvitt spennet. Lånte en spesiell luftdreven vinkelsliper med små skiver hos et lastebilverksted for og komme til,men det går nok med en bajonettsag også. Prøvde med både varme og diverse slagvåpen først.For og sette inn de nye foringene brukte vi en vanlig 25- tons verkstedpresse. Var litt slit og få hele boggien opp i pressa men.....

Sørlandsbonde

Uregistrert bruker

Re: Agromet dumperhenger

Vanlig verksted tips, legg en god sveis inni lagerskåla, vent på at den kjølner så bør den være lett å få ut. Etterpå er de bare å presse i nytt.

John M

Uregistrert bruker

Re: Agromet dumperhenger

Takk for tips, klarer ikke kjenne slark i boggien, men alle fire dekkene er slitte helt innerst på hjulet. Er det tegn på slitte lager i boggien, eller sund ramme?

sjåføren

Medlem siden: 07. januar 2013

Re: Agromet dumperhenger

Hei, hadde en eldre T041 som hadde samme problem.Byttet begge vogger da den ene knakk . De nye virker mye mer solid,men det var en del slark i feste og som måtte sveises i .